JA slide show
Select Language
Catalan English French German Greek Hebrew Italian Portuguese Spanish
Usuaris connectats
Tenim 14 visitants en línia
Cercador
Galeries de fotos

Lectures del diumenge III D’ADVENT - CICLE B

Lectura del llibre d’Isaïes (Is 61,1-2a.10-11)

L’Esperit del Senyor Déu reposa sobre meu, perquè el Senyor m’ha ungit, m’ha enviat a portar la bona nova als desvalguts, a curar els cors adolorits, a proclamar als captius la llibertat, i als presos el retorn de la llum, a proclamar l’any de gràcia del Senyor.

Aclamo el Senyor ple de goig, la meva ànima celebra el meu Déu, que m’ha mudat amb vestits de victòria, m’ha cobert amb un mantell de felicitat, com el nuvi coronat amb una diadema, com la núvia que s’engalana amb joiells. El Senyor Déu farà germinar el benestar i la glòria davant de tots els pobles com la terra fa créixer la brotada o el jardí fa néixer la sembra.

Salm responsorial [Lc 1,46-48.49-50.53-54 (R.: Is 61,10b)]

La meva ànima magnifica el Senyor,
el meu esperit celebra Déu que em salva,
perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa.
Des d’ara totes les generacions em diran benaurada.

R. La meva ànima celebra el meu Déu.

Perquè el Totpoderós obra en mi meravelles.
El seu nom és sant,
i l’amor que té als qui creuen en ell
s’estén de generació en generació.
R.

Omple de béns els pobres,
i els rics se’n tornen sense res.
Ha protegit Israel, el seu servent,
s’ha recordat del seu amor.
R.

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica (1Te 5,16-24)

Germans, viviu sempre contents, no us canseu mai de pregar, doneu gràcies en tota ocasió. Això és el que Déu vol de vosaltres en Jesucrist. No sufoqueu l’Esperit, no desestimeu els dons de profecia, examineu-ho tot i quedeu-vos allò que trobeu bo, guardeu-vos de tota ombra de mal.

Lectura de l’evangeli segons sant Joan (Jn 1,6-8.19-28)

Déu envià un home que es deia Joan. Era un testimoni; vingué a donar testimoni de la Llum, perquè per ell tothom arribés a la fe. Ell mateix no era la Llum; venia només a donar-ne testimoni.

Quan els jueus van enviar-li, des de Jerusalem, sacerdots i levites per interrogar-lo, el testimoni de Joan fou aquest. Li preguntaren: «Qui ets tu?» Ell, sense cap reserva, confessà clarament: «Jo no sóc el Messies.» Li preguntaren: «Qui ets, doncs? Elies?» Els diu: «No el sóc.» «Ets el Profeta que esperem?» Respongué: «No.» Li digueren: «Doncs, qui ets? Hem de donar una resposta als qui ens han enviat: què dius de tu mateix?» Digué: «Sóc una veu que crida en el desert: “Aplaneu el camí del Senyor”, com diu el profeta Isaïes.» Alguns dels enviats, que eren fariseus, li preguntaren encara: «Per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?» Joan els respongué: «Jo batejo només amb aigua, però, tot i que no el coneixeu, ja teniu entre vosaltres el qui ve després de mi; jo no sóc digne ni de deslligar-li la corretja del calçat.»

Això va passar a Bet-Ània, a l’altra banda del Jordà, on Joan batejava.

 

  

SER TESTIMONI

Joan, el testimoni de la llum

En el fragment d’avui de l’evangeli, l’evangelista Joan ens detalla quin va ser el paper de Joan baptista en la història de la salvació: ser testimoni de la llum.

Joan evangelista ens deixa clares tot un seguit de coses sobre el paper de Joan baptista:

- Joan és enviat per Déu.

- La seva funció és la de ser TESTIMONI.

- La finalitat del que Joan fa és que tothom pugui arribar a copsar la llum, a través del seu testimoniatge.

- Joan no era la llum.

 

Sóc jo testimoni de la llum?

Per ser testimoni calen tot un seguit de requisits. El primer és la credibilitat.

Joan té una vida totalment consagrada a la seva missió. La austeritat en les seves condicions de vida el fan digne de crèdit davant del poble. No fa del perdó dels pecats un negoci.

Els cristians d’avui dia som els testimonis de la llum en el món, que és Jesús, o almenys ho hauríem de ser; de fet, Jesús espera amb ànsia que ho vulguem ser.

La gent d’avui dia es convertirà al misteri que ens porta el Nadal també a partir que els cristians siguem testimonis dignes de tot crèdit. Que com Joan, siguem transparents.

Pau ens dona pistes per dignificar-nos i poder ser dignes testimonis:

- “Viviu sempre contents”.

Els cristians tristos són tristos cristians i obviament no engresquen a ningú. Com celebrem?

 - “No us canseu de pregar”

Sols no podem, admetem-ho. Necessitem comptar amb les forces de l’Esperit. El negoci és de Déu , no nostre; nosaltres som administradors fidels del “do” que hem rebut.

- “Doneu gràcies en tota ocasió”

Valorem allò que tenim? O només allò que ens manca... No critiquem.

- “No desestimeu els dons rebuts”

Són els talents cristians que tenim. Cal fer-los fructificar en allò en que puc ser útil. Déu ho espera.

- “Examineu tot i quedeu-vos amb allò que sigui bó”.

Són els signes dels temps. No tot avui dia és dolent. Cal saber valorar el que és bo del nostre temps, del nostre voltant, i animar i felicitar a qui ho promou, perquè no es descoratgi.  

 

La nostra fe també està basada en la FIABILITAT DELS TESTIMONIS de l’època de Jesús, que, malgrat la seva distància, ens donen confiança, hi confiem.

Quan més nosaltres no podem ser testimonis visuals pels altres, un Jesús fet carn, per a tantes persones que podran veure els nostres actes i paraules.

Que l’exemple de la figura de Joan baptista ens estimuli per assumir millor aquest paper que ens demana Jesús en el món d’avui, SER LES SEVES MANS, LA SEVA VEU.