JA slide show
Select Language
Catalan English French German Greek Hebrew Italian Portuguese Spanish
Usuaris connectats
Tenim 2 visitants en línia
Cercador
Galeries de fotos

Vaig assolint la meva talla...?
Déu té un projecte concret per a cada persona. Hauríem de tenir l’obsessió d’anar desenvolupant totes les nostres potencialitats per arribar a ser allò que Déu vol que sigui cadascú.

No es tracta de comparar-me amb ningú, perquè cada persona és única i irrepetible. La competència no l’haig d’establir amb els altres, sinó amb mi mateix. No cal ser el millor de tots, però sí arribar a ser tan bo com jo pugui ser.

Cadascú ha de saber viure d’acord amb la seva pròpia talla, aquella —és misteri!— que Déu m’ha assignat.
No haig de viure per dessota de les meves possibilitats, perquè això significaria malversar els dons de Déu, esterilitzar la meva vida. Però tampoc es tracta d’aspirar a metes impossibles que només em portarien a la frustració.

No és millor el qui té més qualitats, sinó aquell que fa rendir més plenament les seves (Mt 25,14-30).
En arribar al terme de la meva vida, no se’m preguntarà per què no he estat el millor de tots, sinó, en tot cas, perquè no he estat jo mateix, per què no he arribat a ser allò que hauria pogut ser. Això sí que se’m preguntarà.

Per conèixer quina és la meva autèntica talla haig d’estar atent als signes que Déu em va manifestant a través dels fets que vaig vivint i de les veus que fa ressonar dintre meu. Així aniré descobrint els defectes contra els quals haig de lluitar i les potencialitats que haig d’anar desenvolupant per tal d’anar assolint progressivament la meva talla, la que Déu ha escollit per a mi. I també descobriré, a cada etapa, fins a on puc arribar ara sense perdre la pau.

No oblidem que Déu no crea angoixa, sinó que asserena els cors. Per això necessitem sintonitzar amb Ell, l’únic capaç de donar-nos aquella força que és, al mateix temps, poderosa i pacificadora.

Aquesta tasca durarà tota la vida, perquè nosaltres sempre podem anar creixent, sigui quina sigui la nostra edat, la nostra salut i la nostra situació.

Si ens esforcem, però, a viure sempre d’acord amb les nostres possibilitats, tindrem pau i donarem fruit perquè serem, a cada moment concret de la nostra vida, allò que Déu vol que siguem.